,

ΞΕΝΩΝΑΣ "ΦΟΙΤΙΑΣ": Σε σημείο όπου μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει την μοναδική φυσιογνωμία της περιοχής. Ένα αγροτουριστικό θέλγητρο που το χαρακτηρίζει η πατροπαράδοτη Ξηρομερίτικη φιλοξενία
Ο ξενώνας "ΦΟΙΤΙΑΣ" βρίσκεται στις Φυτείες του Δήμου Φυτειών, στο μπαλκόνι του Ξηρομέρου όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής και πιο συγκεκριμένα δίπλα από το πευκόφυτο αλσύλλιο.
Η θέση στην οποία είναι κτισμένος ο ξενώνας, αποτελεί σημείο από το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να αντικρύσει λίμνες, βουνά και πεδιάδες. Ειδικότερα, ανατολικά ο επισκέπτης μπορεί να ατενίσει την πεδιάδα του Αγρινίου με τις δύο λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία να δεσπόζουν και να ξεχωρίζουν ως εικόνες που αναδεικνύουν την μεγαλοπρέπεια της τοπικής φυσικής κληρονομιάς. Νότια, το βλέμμα του επισκέπτη αντικρίζει το Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου, που αποτελεί θρησκευτικό μνημείο πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και κομμάτι του Βελανιδοδάσους (γειτνίαση με λίμνη Οζερό). Δυτικά εκτείνονται τα Ακαρνανικά όρη με κυρίαρχη θέση τον Μπούμστο, οροσειρά που αποκαλύπτει το ξεχωριστό ανάγλυφο του Ξηρομέρου.
Ο ξενώνας είναι ένα ενοποιημένο πέτρινο συγκρότημα,  περιλαμβάνει ένα τριώροφο και ένα διώροφο κτίσμα, ενωμένα αρμονικά που να ταιριάζουν στο πρανές του εδάφους και στην αρχιτεκτονική της περιοχής. Η κατασκευή του ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ξηρομέρου, με εμφανή πέτρα μέσα και έξω, ξύλινα πατώματα, ξύλινα μπαλκόνια και κεραμοσκεπές. Επιπλέον, το κτίριο καταλαμβάνει έκταση δύο στρεμμάτων και τριών επιπέδων. Στη νότια όψη έχει δύο μεγάλες αυλές, η μία πετροστρωμένη με κιόσκι και η άλλη με γκαζόν και αμυγδαλιές.
Το ισόγειο που αποτελεί ανακατασκευή δύο παλαιών πέτρινων κτισμάτων, ενωμένων με καμάρα, φιλοξενεί τον χώρο υποδοχής και το σαλόνι, καθώς και αίθουσα φαγητού και ποτού. Επίσης, φιλοξενεί βοηθητικούς χώρους, κοινόχρηστη κουζίνα, παρασκευαστήριο, πλυντήριο, σιδερωτήριο, αποθήκη και τουαλέτες.
Στο μεσοπάτωμα βρίσκονται τέσσερα ευρύχωρα δωμάτια, ενώ άλλα δύο βρίσκονται στο υπερώο, το καθένα επιπλωμένο με παραδοσιακό εξοπλισμό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ύφος και το δικό του όνομα (Εστία, Σίμπα, Μαρία Νεφέλη, Πέλαγος, Μέθεξη και Υμέναιος).
Ο ξενώνας "ΦΟΙΤΙΑΣ", πέρα από την παραδοσιακή αισθητική του, κινείται εξίσου παραδοσιακά και στα εδέσματα. Συγκριτικό πλεονέκτημα του ξενώνα αποτελούν τα ντόπια υλικά και η επί τόπου παρασκευή τους. Επίσης, διαθέτει και εξοπλισμό πιτσαρίας. Ο μάγειρας του ξενώνα επιμελείται την παρασκευή των εδεσμάτων και πραγματοποιούνται και κατʼ οίκον διανομές.
Ο ξενώνας "ΦΟΙΤΙΑΣ", ως ένας νέος αγροτουριστικός προορισμός, καλύπτει και συνδυάζει πολλές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης. Μια επίσκεψη στον ξενώνα και κατʼ επέκταση στον Δήμο Φυτειών μπορεί να συνδυαστεί με πεζοπορίες και ποδηλασίες στην φύση, παραλίμνιες βόλτες στις λίμνες Αμβρακία και Οζερό και επίσης επισκέψεις στα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής (Λιγοβίτσι, Άγιος Στέφανος κτλ).
Με την αρωγή των ντόπιων κατοίκων οι φιλοξενούμενοι θα θαυμάσουν και θα ενημερωθούν για την τοπική ιστορία και για όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Δήμο Φυτειών και το Ξηρόμερο, αρκεί να επεσκέφθητε τον ξενώνα "ΦΟΙΤΙΑΣ".

0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός