,

Η εκπαίδευση στην Δημοτική Ενότητα Φυτειών


Νηπιαγωγείο
Στις Φυτείες λειτουργεί ένα Νηπιαγωγείο. Το νηπιαγωγείο Φυτειών σε ανώνυμο κτήριο 200 m2 στο χώρο δίπλα από το Δημοτικό.
Δημοτικό Σχολείο
Διαθέτει Δημοτικό Σχολείο σε αυτοτελές δημόσιο κτήριο εμβαδού 830 m2 με άριστη υποδομή και χώρους αθλοπαιδιών. (Γήπεδο μπάσκετ, βόλλευ, ποδοσφαίρου).
Με τη στήριξη της κοινωνίας, του Δήμου αλλά και την ευσυνείδητη προσφορά του διδακτικού προσωπικού το Δημοτικό Σχολείο Φυτειών πέρα απ' το βασικό πρόγραμμα σπουδών, συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές καινοτόμες δράσεις (ευέλικτη ζώνη, περιβαλλοντική εκπαίδευση) παρέχοντας έτσι επιπλέον βιώματα στους μαθητές. Επίσης λειτουργεί ως ολοήμερο απ' την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού.
Η σίτιση των μαθητών του ολοημέρου παρέχεται από το Δήμο, απαλλάσσοντας έτσι τους γονείς από την μέριμνα της μεταφοράς φαγητού στο Σχολείο, στηρίζοντας παράλληλα το θεσμό και ότι αυτός παρέχει στους μαθητές. Αντικείμενα όπως θεατρική αγωγή, πληροφορική, ξένη γλώσσα κ.ά., είναι πλέον προσβάσιμα μέσα από το θεσμό του ολοημέρου στους μαθητές των Φυτειών.
Γυμνάσιο-Λύκειο
Σε ολόκληρη τη διοικητική Περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών λειτουργεί ένα γυμνάσιο σε κτήριο 1950 m2 και αύλειο χώρο 8.750m2.
Στον ίδιο χώρο στεγάζονται από το Σχολικό έτος 1993 – 1994 και οι 3 Λυκειακές τάξεις.
Δημοτικό Σχολείο Ρίβιου
Το Δημοτικό Σχολείο Ρίβιου ως ίδρυμα υπάρχει απ' το 1940. Το Σχολείο μέχρι το 1965 στεγαζόταν σε διάφορα μισθωμένα οικήματα.
Το σημερινό κτήριο κτίστηκε το 1962 και επεκτάθηκε προς δυσμάς το 1984. έχει 2 αίθουσες, είναι πλήρως εξοπλισμένο και εξυπηρετεί μαθητές και από τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου.
Η θέση του ως προς την Λίμνη Αμβρακία παρακίνησε τη Σχολική κοινότητα τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσει πολιτιστικά – περιβαλλοντικά προγράμματα. Καρπός αυτού του κόπου πέρα απ' την μορφωτική διαδικασία, η έκδοση Λευκώματος με τίτλο “Το Πέλαγο μας ενώνει”, η κατασκευή βλαχοκαλύβας (κονακιού) και η εγκατάσταση Παρατηρητήριου Πουλιών και περιβάλλοντος στο προαύλιο του Σχολείου. Στοιχεία που και τον οικισμό ομόρφυναν και το Σχολείο έκαναν πόλο έλξης για άλλα Σχολεία. 

0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός