,

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ…

 Ένα τσίπουρο ή ένας ελληνικός καφές. Η καθημερινή συντροφιά για τους γέροντες του χωριού μας.

 Η «παπαρούνα» φυτό ενδημικό, κάθε Πάσχα φυτρώνει στους αγρούς και τα λιβάδια για να μας θυμίζει την γιορτή της Ορθοδοξίας.

 Η εκκλησία της Παναγίας. Η σκαλιστή, εξωτερικά, πέτρα δημιουργεί μια ξεχωριστή και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική όψη. 

 Τα μαθητικά πάρτυ καλά κρατούν. Σε περιόδους «αιχμής» που το χωριό μας είναι «γεμάτο» από ετεροδημότες τα πάρτυ των μαθητών, μας θυμίζουν ότι έχουμε νεολαία αλλά και σχολεία, ευτυχώς.
    
 Το κτίριο του Συνεταιρισμού εγκαταλελειμμένο. Είναι καιρός να αξιοποιηθεί ως λαογραφικό μουσείο και ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων.  

 Παραδοσιακός Ξηρομερίτικος φούρνος για ψήσιμο ψωμιού. Σε κάθε νοικοκυριό, η κυρά επιμελούνταν το ψήσιμο των καρβελιών, κάτι που στις μέρες μας δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. 
   
 Πλατυγιάλι Αστακού. Ήρθε η ώρα για ανάπτυξη ως ένα διαμετακομιστικό κέντρο, ως ένα κέντρο εμπορικού προσανατολισμού. Είναι καιρός λοιπόν.

 Το είδαμε και αυτό. Ταμπέλα οδού σε φράκτη χωραφιού, προκαλεί αίσθηση σε τυχόν περαστικούς και έτσι δεν χάνεται ο προσανατολισμός.

 Η «ασφάκα» διάσπαρτη σε πλαγιές και αγρούς του τόπου μας. Φημισμένη για τους γευστικούς της χυμούς. 


Μία από τις πολλές εισόδους του χωριού μας, η «Βίγλα» όπως ονομάζεται. Με θέα την Αμβρακία, τον Οζερό αλλά και τον κάμπο μας.


ΠΗΓΗ Φυτειώτικα Νέα φ. 106 

0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός