,

Παραμένουν ως έχουν οι Λυκειακές Τάξεις Φυτειών. Επόμενο βήμα η ενίσχυσή τους


Δεν πέρασε η άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που προέβλεπε την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Φυτειών.
Η άδικη απόφαση του Υπουργείου, είχε απέναντι της ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία και έτσι από την νέα σχολική χρονιά οι Λυκειακές τάξεις Φυτειών θα παραμείνουν ως έχουν.
Από εδώ και στο εξής, κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι η ενίσχυση του σχολείου μας με ακόμη περισσότερους μαθητές από τα γύρω χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρατηρούνται «φαινόμενα διαρροής» μαθητών προς άλλες σχολικές μονάδες.
Ειδικότερα, μαθητές από το Ρίβιο, τον Άγιο Στέφανο, την Μπαμπίνη, την Σκουρτού, την Μαχαιρά, τον Πρόδρομο και την Χρυσοβίτσα πρέπει να ενταχθούν στις σχολικές μας μονάδες, ύστερα και την σύμφωνη γνώμη των γονέων αλλά και της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναλάβει το οικονομικό βάρος των μετακινήσεων των μαθητών.
Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η αποφασιστικότητα όλων των Φυτειωτών. Είναι ανάγκη εμείς οι ίδιοι να στηρίξουμε τις σχολικές μας μονάδες. Είναι ανάγκη να εγγράφουμε τα παιδιά μας στα σχολεία μας και όχι να τα εγγράφουμε σε σχολικές μονάδες του Αγρινίου.
Το φαινόμενο της «φυγής» προς τα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα το Αγρίνιο, πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφτεί. Άλλωστε, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι οι εργασίες και γενικότερα οι δουλειές των περισσότερων κινούνται στα όρια του Δήμου μας, τότε είναι προφανές ότι στις μέρες μας είναι δυσβάστακτο το κόστος για εγκατάσταση στο Αγρίνιο.
Πρέπει λοιπόν, Φυτειώτες που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία του Αγρινίου να σκεφτούν το ενδεχόμενο μετεγγραφής τους στις σχολικές μας μονάδες, διότι και οι εγκαταστάσεις αλλά και η διδασκαλία βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Φυτειώτικα Νέα φ. 106

0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός