,

Γιορτή της Τσιγαρίδας: Για έβδομη συνεχή χρονιά και η παράδοση συνεχίζεται…


 Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, πλατεία Φυτειών συνεχίστηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η «Γιορτή της Τσιγαρίδας» που διοργανώνετε από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» σε συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου.
Οι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές του Νομού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές τσιγαρίδες, μαγειρεμένες στα παραδοσιακά καζάνια από εθελοντές μαγείρους.
Οι τσιγαρίδες ξεροψημένες και ευωδιαστές και λαχταριστές, τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά, αποτελούσαν τον τέλειο μεζέ για το τραπέζι τα παλαιότερα χρόνια. Είναι κομμάτια χοιρινό λίπος με κρέας. Το χοιρινό λίπος κόβεται σε κομμάτια και βράζει σε μεγάλα καζάνια μέχρι να ροδίσει. Αφού αφαιρεθεί το ρευστό λίπος μένουν ροδοκόκκινα κομμάτια κρέας με λίπος. Αυτές είναι οι ελκυστικές και γευστικές τσιγαρίδες Ξηρομέρου.
Στην Γιορτή συμμετείχαν φορείς της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών, όπως ο Σύλλογος Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Το Ξηρόμερο», ο αγροτικός συνεταιρισμός παραγωγών ροδιού και οι Λυκειακές τάξεις Φυτειών.
Αξίζει να τονιστεί ότι κεντρικό μήνυμα της γιορτής ήταν η παραμονή των Λυκεικών τάξεων και η αναβάθμισή τους σε Λύκειο.
Και του χρόνου…
Δείτε φωτογραφίες… 
0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός