,

Το βελανιδοδάσος απειλείται σοβαρά από τους λαθρουλοτόμους


Έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας από τις αρχές Δεκεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία των δασαρχείων της χώρας και της Γενικής Γραμματείας Δασών.   Οι λαθρουλοτόμοι έχουν καταστρέψει απέραντες εκτάσεις και στην Αιτ/νία.
Στο δάσος του Αγίου Χριστόφορου στο Αγρίνιο, το δασαρχείο έχει καταγγελίες για λαθροϋλοτομία, λαθροθηρία, παράνομες εκχερσώσεις και ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα και στην περιοχή του Ξηρομέρου.
Ένταση των προσπαθειών από όλους τους φορείς ειδικά στις περιοχές που παρατηρείται έντονη λαθρουλοτόμηση, ζήτησε από τον ΑΕΡΑ FM ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Παναγιώτης Γαζέτας με αφορμή παράνομη κοπή και εμπορία ξυλείας στην περιοχή. 
«Τρία περιστατικά είχαμε μόνο την περασμένη εβδομάδα Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι στα δασαρχεία  οι οποίοι  είτε δεν εργάζονται υπερωρίες, είτε δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν…...» υποστήριξε ο κ.Γαζέτας ενώ με παρέμβαση του ιδίου συνελλήφθησαν  από άνδρες του Δασαρχείου αλλοδαποί να μεταφέρουν με νταλίκα τριάντα τόνους ξυλεία τα οποία είχαν κόψει από την μοναδική σε φυσικό κάλλος περιοχή κοντά στην  λίμνη Οζερός.
http://www.aerasfm.gr/

0 σχόλια

Readers Comments

Latest Posts

Δειτε εργα Online Δωρεαν

Featured Video

Χορηγός